Teaházi állásból saját vállalkozásba

Az egyik barátnőm egy nagyon hangulatos teaházban dolgozik. Mivel nagyon más munkarendben dolgozunk, néha el szoktam ugrani hozzá, amikor az ebédszünete van, ilyenkor mindig nagyon jókat szoktunk beszélgetni. Panaszkodott, hogy bár már a felmondási idejét tölti a teaházban, egyre kevésbé bírja, mert mostanában egyre több a modortalan vendég. Bevallom, itt azért felszaladt a szemöldököm a homlokom tetejére, ugyanis nekem nem is említette, hogy felmondott! Elárulta, hogy ennek az az oka, hogy egy saját vállalkozást akar indítani. Ezen nagyon meglepődtem, mert a barátnőm sosem volt az a vállalkozós fajta.

Ennek hangot is adtam, és igazat adott nekem, ám nem mindent neki kell csinálnia. Ugyanis rábukkant a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalára, ami pont ezekre a helyzetekre jelent megoldást. A székhelyszolgáltatás azt jelenti, hogy nem kell a saját otthonunkat vagy a bérelt irodát megjelölnünk székhelynek, hanem az Újlengyelen vagy Budapesten lesz, attól függően, hogy éppen melyiket választjuk. A kettő között nincs nagy különbség. Illetve de, ez így nem teljesen igaz, hiszen Újlengyelen nincs iparűzési adó. Itt vissza is kérdeztem a barátnőmnél, hogy tényleg jól hallottam – e, amit mondott, de igennel válaszolt. Ez nagyon meglepő volt számomra. De ha végiggondoljuk a dolgot, igazából logikus ez a döntés, hiszen az önkormányzat tudta, hogy ez az egyedülálló dolog nagyon sok céget fog a településre vonzani, és ez így is lett. Ugyanis olyan nagy cégeknek van Újlengyelen a székhelye, mint például a CIB Bank vagy a Morgan Stanley.

Mondta a barátnőm, hogy a székhelyszolgáltatás számos előnnyel jár. Amellett, hogy levesznek egy csomó adminisztrációs terhet az ember válláról, az sem utolsó szempont, hogy nem kell irodát bérelnünk a cégünk működéséhez. Már pedig egy egészen kicsi iroda is sokszor nagyon sokba tud kerülni egy kezdő vállalkozónak. Ilyenkor az elején amúgy is nagyon nagy az anyagi leterheltség. Nem kell azzal sem vesződnünk, hogy az érkező küldeményeinkért elmenjünk postára, és esetleg hosszú időn át álljunk sorban, ugyanis mindezt megoldja helyettünk a szekhelyszolgaltatas24.hu. Az érkező küldeményeket ők átveszik, majd szkennelik, iktatják, és végül elküldik elektronikus és postai úton is, így egészen biztos, hogy eljut hozzánk. Nem csak a megismerésük szempontjából fontos ez, hanem jogilag is.

Ugyanis előfordulhat az, hogy ha valamilyen okból nem vesszük át a küldeményünket, akkor a cégünk adószámát törlik, és minket is eltilthatnak a cégvezetéstől akár 5 évre. Itt már teljesen kezdtem érteni, hogy a barátnőm miért veszi igénybe ezt a szolgáltatást. Ráadásul mondta, hogy a székhelyszolgáltatás árak se vészesek, ugyanis a budapesti kerül félévente 29 000 Ft-ba, míg az újlengyeli 39 000 Ft-ba kerül félévre. Szerintem egyik ár sem rossz, megéri inkább ezt kifizetni, hogy az ember később ne kerüljön nagyobb bajba.

Összevetve a székhelyszolgáltatás árakat és azt, amit ezért a pénzért cserébe kapunk, szerintem is mindenképp megéri adni ennek az egésznek egy esélyt. Bíztam benne, hogy a barátnőmnek jók lesznek a tapasztalatai. Ha ez így alakul, akkor én is feljegyzem magamnak ennek az oldalnak a nevét, hátha a későbbiek során nekem is jól jön. Ugyanis megfordult már a fejemben a cégalapítás, de eddig nem volt bátorságom a tettek mezejére lépni. De egy ilyen segítséggel a hátam mögött szerintem egészen nyugodtan ki lehetne próbálni nekem is magamat ebben a szektorban.