Mire megiszok egy csésze teát, kész is a csőtörés-gond elhárítása?

Talán ez túlzás, amire a címben utalok, de szimbólumnak jó, mert tényleg találtam egy rekordgyorsasággal kiérkező vízszerelő brigádot! Akik nem csak gyorsan érkeznek ki, hanem gyorsan és jól is dolgoznak. Ők a mobilvizszerelo.hu (Mobilvizszerelo hu).

Amikor riasztott a feleségem, hogy baj történt, ázik alattunk a szomszéd, a kedvenc teázómból is tudtam őket riasztani, egyetlen okostelóval a kezemben, pedig a környezetemben beszélgetők miatt nem is szerettem volna azonnal hívni őket. De, bármilyen netezésre alkalmas eszközről elérhetők könnyen, hívásindítás nélkül. Őket dobta fel rögtön a kereső, gyorsan megvalósuló helyszínre érkezést is ígértek, és valóban pár kattintás volt az egész. Ugyanis, ha az erre szolgáló menügombra nyomunk, szövegesen is leírhatjuk, mi a problémánk és akkor majd ők visszahívnak. Így nem tűnt úgy a barátaimnak, hogy én vagyok olyan kulturálatlan, modortalan, hogy felállok valamiért telefonhívást indítani, miközben mellettem folyik a diskurzus – az meg annyira nem szúrt szemet, mikor engem hívtak. Ha hívják az embert, azt sokszor tényleg fel kell venni… Ezzel így elnézőbb mindenki, azt hiszem.

Ha a feltűnő, “Hibabejelentésre” mentek az oldalon (azt hiszem itt tartottunk, mielőtt rátértem a társasági protokollra) akár a pc-s böngészőben, akár telón felkeresve a Mobilvizszerelo hu-t, elég nevet, telószámot, és e-mail címet megadni és már írhatjátok is, miféle probléma ütötte fel a fejét. És jönni fog a visszahívás! Vannak bonyolultabb szolgáltatásaik a vízvezetékes balesetek elhárítása mellett, mint mondjuk fűtésrendszerek szerelése, átépítése, csatornakamerázás stb, de az igazán gyors dolgokhoz tényleg őket riasztanám. Budapesten villámszerű volt állítólag a kiérkezés, de egész Pest megyében ismertek, és mennek mindenhová szerelni. Kistelepülésekre is.

Hogy mitől voltam ennyire nyugodt, mint most is tűnök, az elmesélés alapján? A kedvenc nyugtató citromfüves teámtól, meg a pár csepp rumtól benne. De utólag be is bizonyosodott, hogy tényleg kár lett volna kapkodni. A feleségem ugyanis tényleg arról számolt be, hogy jöttek is aztán azonnal, és már eleve felkészülten, a szükséges szerszámokkal, egyebekkel érkeztek, hisz erre volt jó, hogy leírtam nekik a Mobilvizszerelo hu oldalon a problémát. Részletesen és alaposan, aminek okán nem volt félreértés, hogy mihez kell hozzányúlni majd.

Persze, nem kell nekünk is szakembernek lennünk, hogy mindent értsenek. Komoly tapasztalat birtokában mindenképp a helyzet magaslatán állnak a kollégáink, csak mivel, mint mondottam, széleskörű a problémaelhárítási skálájuk és potenciáljuk, tudniuk kell, hogy dugulást kell elhárítani, vagy meg is bontani a falat egy rossz cső miatt. Mondjuk, vannak annyira korszerűek és innovatívak, hogy nagyobb körülményeskedéssel csak a leghúzósabb beavatkozások járnak, hisz még csatornakamerázás és egyebek útján is tudják minimalizálni a kárt, és maximalizálni az elhárítás hatékonyságát. Nagyon profi csapat, tényleg nem csak gyorsaságban, hanem minden egyébben. Én úgy jöttem el otthonról, hogy még minden rendben volt (nem sejtettem mi történhet a falban), de mire hazaértem MÁR minden rendben volt, újra. Akár egy óra alatt kiérnek, ha úgy van, szóval dolgoztassatok velük, kisebb és nagyobb gondok esetén is!