Teaházban jött a megmentő ötlet

A barátnőimmel nagy rajongói vagyunk a különleges kávéknak és teáknak. Amikor találkozni szeretnénk, ezeket rendszeresen ilyen helyeken ejtjük meg, hogy minden alkalom változatos legyen, és ne fásuljunk bele a heti találkozókba. Bár amiatt sosem kell aggódnunk, hogy nincs beszédtémánk, mégis különlegesek ezek az alkalmak, nekem főleg, akinek egyébként is eléggé monoton munkát végző munkahelye van. Szinte a hetem fénypontját jelentik a tea- illetve kávéházi látogatások. Emlékszem, egy alkalommal nyílt egy új teaház a városban, és úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk. Meg is beszéltük az időpontot, hogy kinek mikor lenne alkalmas, majd elköszöntünk. Amikor eljött a találkozó napja, mindannyian izgatottak voltunk, hiszen fogalmunk sem volt róla, mit takar a nagyon különleges teakínálat. Amikor elolvastuk az itallapot, azt kell mondjam, nem csalódtunk. A barátnőim és én is egytől egyik olyan teakülönlegességeket rendeltünk, amiket korábban még nem próbáltunk. Én például megkóstoltam a csokis teát!

Közben elkezdtünk beszélgetni hétköznapi dolgokról, munkáról családról, és akkor szóba került, hogy az egyik barátnőm férjének hamarosan születésnapja lesz. Azt is elmondta, hogy kicsit kétségbe van esve, mert fogalma sincs, mit adjon neki. Úgy gondolta, hogy a korábbi években ellőtte a legjobb ajándékokat, és már minden ötletből kifogyott. Gondolkoztam, de nekem sem jutott eszembe semmi jó dolog. Sorra vettem a hobbijait, és beugrott, hogy nagyon szeret horgászni, amivel a férjemet is már “megfertőzte”. Évente többször mennek több napos horgásztúrákra, amikről mindig rengeteg élménnyel térnek haza. Azt javasoltam, hogy vegyen neki valami horgászati felszerelést, de ez az ötlet sem jött be, hisz igazi pecásként mindene megvolt már, semmire se volt szüksége. Aztán eszembe jutott, hogy néhány évvel ezelőtt a férjemnek egyedi pólót terveztem, és nagyon tetszett neki, azóta is emlegeti az esetet és hordja a felsőt is. Ekkor bedobtam a barátnőmnek az egyedi pólók rendelése ötletet, hátha tetszik neki. Szerencsére így is lett, ezért ellátogattunk arra a weboldalra, ahonnan én korábban rendeltem a férjemnek a ruhadarabot.

Számos lehetőség közül lehetett választani, de a barátnőmnek valahogy egyik sem volt ínyére. Így nem volt más hátra, mint egy teljesen egyedileg tervezett pólót rendelni. Mondtam neki, hogy nem is baj, hogy nem a meglévők közül választott, mert így a férjének valószínűleg még jobban fog tetszeni, hiszen benne van a munkája, így sokkal személyesebb lesz az ajándék. Ebben a dologban igazat adott, így elkezdtünk gondolkodni azon, milyen minta is szerepeljen majd a pólón. Azt tudtuk, hogy mindenképp lesz rajta egy pecás ladikkal, ugyanis megszokott látvány ez a településünkön, amikor a barátnőm férje munka után kievez a folyóra horgászni. Én feldobtam az ötletet, hogy mi lenne, ha egy ilyen fényképet nyomnánk róla a pólóra, de a többiek elvetették az ötletet. Elmondták, hogy a kedves férj nagyon nem szereti, ha fotózzák, az a kevés, ami készült róla, azt is titokban csinálták a tudomása nélkül. Ha egy ilyen képpel ellátott pólót adott volna neki a barátnőm ajándékba, valószínű az ellenkező hatást sikerült volna elérnie.

Végül sok tanakodás után sikerült kitalálni, hogy mi legyen a pólón. Ez után nem volt más hátra, mint előre, vagyis már csak a gyakorlati megvalósítással kellett foglalkozni így, hogy meglettünk a tervezőmunkával. Mivel nem volt sok idő hátra a születésnapig, fontos szempont volt, hogy ne teljen sok napba az elkészítés és esetlegesen a házhoz szállítás. Így a weboldalon ez után az információ után kezdtünk kutatni. Nem találtuk meg elsőre, de nekem beugrott korábbról, hogy hogy zajlott ez az én rendelésem esetén. Mivel nekem is csak egy pólóra volt szükségem, nem kellett sokat várnom arra, hogy elkészüljön. A vállalat kis számú megrendelésnél, pontosabban 20 db alatt ott, a boltban helyben el is készíti a megrendeléseket. Az ár sok legtöbb esetben a minta méretétől függ, de ez megközelítőleg 3500 és 4500 Ft között mozog.

A barátnőm nagyon örült annak, hogy megtalálhatta általam ezt a lehetőséget, és nem kellett aggódnia a férje születésnapi ajándéka miatt. Szerencsére a méret miatt sem kellett fájjon a feje, mert a cég minden méretű és testalkatú emberre felkészült, ugyanis rendkívül színes a választékuk pólók méretének tekintetében is. Amikor megérkezett a rendelés, nagyon elégedettek voltunk mindannyian. Azért mondhatom ezt, mert rögtön megmutatta a pólót a barátnőnk nekünk, hisz természetes, mert nagy szerepünk volt abban, hogy a ruhadarab olyan legyen, mint amilyet elképzelt, és hogy időben elkészült. Én általában a ruhák anyagára nagyon kényes vagyok, mert a bőröm nehezen viseli el a műszálas anyagokat, de ezzel maximálisan ki voltam békülve, ugyanis 100% pamut volt a felső.

A férj születésnapját egy baráti ebéddel ünnepeltük, ahol sor került az ajándékok átadására is. Én és a férjem egy kalapot vettünk neki, ugyanis korábban már többször előfordult, hogy nem vitt magával a pecatúrákra, és vagy nagyon csúnyán leégett, vagy pedig napszúrást kapott. Gondoltuk, ezt megelőzendő, beszerzünk neki egy fejfedőt, így hátha elkerüli majd az ehhez hasonló baleseteket. A másik barátnőnktől és a férjétől egy “Legjobb horgász” feliratú törölközőt kapott. Ennek több oka is volt. Egyrészt sosem vitt magával, mert mindig elfelejtette, másrészt pedig rendszeresen olyan helyre mennek horgászni, ahol fürdőzési lehetőségek állnak a rendelkezésükre. Ilyenkor rendre meg van lőve, hiszen a vízbe nagyon szívesen belemegy, mert a legtöbbször meleg van, másrészt kijönni nincs kedve, mert nincs törölközője, és nagyon fázós típus. Végül következett a fő attrakció, a legfontosabb ajándék, amit az ünnepelt a feleségétől kapott. Amikor kibontotta, láttuk az arcán, hogy őszintén tetszik neki az ajándék, és rögtön bele is bújt. Egész este nem akarta levenni, és azt is mondta, hogy a következő horgásztúrára biztos az ajándékba kapott pólóban fog elmenni, hiszen annyira hozzá illik. Nagyon megköszönte a feleségének, mi lányok pedig cinkosan összekacsintottunk, mert tudtuk, hogy közösen hoztuk össze a dolgot, ami végül az ünnepeltnek ekkora örömet okozott.

Hazafele az autóban a férjemmel beszélgettünk, és elmondta, hogy neki is és a barátjának is nagyon tetszett az ünnepelt ajándéka. Ennek az egyik különös oka volt, hogy ők is ugyanarról az oldalról akartak neki pólót rendelni, ahonnan mi! Viszont mivel elég későn jutott eszükbe az ötlet, attól féltek, hogy nem lenne időben kiszállítva, így inkább lemondtak az egyedi póló rendelésről. Amikor elmondtam neki, hogy milyen kevés időbe tellett a felső elkészülése, nagyot nézett. Azt mondta, hogy ha ezt tudta volna, vagy jobban utánanéztek volna a barátjával, biztos ezt a lehetőséget választják. De milyen jó, hogy nem tették, hisz akkor nem lett volna olyan különleges a barátnőnk ajándéka!