Teaházban kaptam tippeket új fürdőszobához

A legjobb barátnőmmel nagy tearajongók vagyunk. Az a szerencsénk, hogy a fővárosban lakunk, így van lehetőségünk teaházakba járni. A város tele van jobbnál jobb helyekkel, így sosem kell attól félnünk, hogy a kedvenc italunk nélkül maradunk. A gőzölgő tea fölött nagyon jókat lehet beszélgetni, a barátnőmmel mindketten nagyon szeretjük ezeket, kész “szeánszokat” tartunk ilyenkor, és mindenféléről szoktunk pletykálni. Egyik nap meglátogattuk a város új teaházát, aminek nem csak a kínálata volt különleges, hanem a kinézete is. Csodás világoskék csempe fedte az egészet belül, ami így nem hangozhat túl bizalomgerjesztőnek, de élőben teljesen más volt az egész. Nagyon keleties hangulatot árasztott, a barátnőmmel első látásra teljesen beleszerettünk.

Ezzel kapcsolatban szóba kerültek a csempék. A barátnőmék éppen teljes burkolatcsere előtt állnak, mert a fürdőszobájukban volt nem olyan régen egy csőtörés, úgyhogy ki kellett cserélniük mindent. Kérdeztem, hogy szakértő segítség nélkül honnan tudták, hogy mire kell figyelni, mit kell csinálni stb. Azt a választ kaptam erre, hogy nagy szerencséjük volt, mert találtak egy olyan weboldalt, ahol nagyon sok hasznos tippet olvashattak. Ez volt a furdoszobaotletek.hu, ami nagy segítséget tud jelenteni azoknak, akik hasonló helyzet előtt állnak, mint a barátnőmék álltak.

Az első dolog volt, amit el kellett dönteniük, az a szín kérdése volt. A barátnőm azt mondta, hogy ő nagyon szeretett volna fehér fürdőszobát, mert egyszer látta egy újságban, milyen jól tud mutatni. A weboldalon azt olvasta, hogy a fehér csempe azért tud jó lenni, mert egyrészt optikailag nagyítja a teret, másrészt nagyon látványos tud lenni, miután az ember kitakarította a helyiséget. A férje viszont lebeszélte róla, mert minden kosz meglátszana rajta, és ahogy ismeri a feleségét, folyamatosan bosszantaná ez a dolog. A barátnőm is belátta, hogy igaza van, így letett erről az álmáról. Végül megegyeztek egy világosbarna árnyalatban, ami az arany középutat jelentette, mert nem is fehér, de nem is nagyon kötött színű.

fürdőszoba csempe minták

A következő megbeszélendő dolgok a fürdőszoba csempe minták voltak. Ebben a témában a barátnőm férjének voltak konkrét elképzelései, mert régóta tudta, hogy ha egyszer felújítanak, akkor szeretne kőmintázatú csempét. Nem feltétlen terméskövet szeretett volna, mert az nem egy olcsó mulatság, elég volt neki valami, ami élethűen idézi azt. Ezt a falra tervezte, járólapnak pedig valami ehhez illő darabot. Azt olvasták a weboldalon, hogy leggyakrabban háromféle módon szokták lerakni a padlócsempéket. Van a hálós, a szőnyegmintás és a diagonális elrendezés. Ezek közül nekik legjobban a diagonális tetszett, mert korábban is ez volt az uralkodó minta a fürdőszobájukban, és ennyit szerettek volna megőrizni az előző helyiségből.

Azért is hasznos volt elolvasniuk a honlapon írtakat, mert megtudták, hogy a padlólapoknál figyelembe kell venniük egy úgynevezett PEI-skálát. Ez a kopásállóságot jelöli 1-től 5-ig. Érdemes olyat választani, ami minél nagyobb értékkel rendelkezik, hogy sokáig tudjuk élvezni fürdőszobánk szépségét.

Megköszöntem a barátnőmnek a hasznos infókat, és megígértem neki, hogyha hasonló felújításba kezdenénk a férjemmel, mi is mindenképp ellátogatunk erre az oldalra. Hálásak lehetünk, hogy ma már ilyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre, hiszen anyáinknak, nagyanyáinknak ezekre a dolgokra maguknak kellett rájönniük, ha nem voltak a környezetükben olyanok, akik tudtak nekik segíteni. A barátnőmék fürdőszobája nagyon szép lett végeredményben a jó ízlésük mellett a hasznos tanácsoknak is köszönhetően.