Egy jó autóklímával japán teaházban érezhetjük magunkat

A múlt héten a barátnőmmel a kedvenc helyünkön, egy japán teaházban találkoztunk.

Ez egy valóban teljesen autentikus, hangulatos hely, ahol az ember szinte teljesen a zen állapotában érezheti magát. Rengeteg zöld növény, szökőkút csobogása és persze fantasztikusan jó légkondicionálás jellemzi a helyet, amely igazi felüdülés testnek és léleknek.

Ehhez képest alaposan fejbe vágott az a hőség, ami a teaház után az autómban fogadott. Ahogy az lenni szokott, elromlott a klíma az autóban, ami meglehetősen érzékenyen érinti az egész családot. A férjem és a gyerekeim is ugyanolyan nehezen viselik a hőséget, akárcsak én, ezért próbáltam is utána nézni a neten, hogy mi lehet a megoldás, hová érdemes elvinni az autót ez ügyben.

ĺgy találtam rá a metaautoszerviz.hu-ra. A Méta Autószerviznél az az igazán szuper dolog, hogy  márkafüggetlen autószerviz. A Budapesten, a 19. kerületben található szerviz honlapja teljesen átlátható, még a szolgáltatásaik árai is fel vannak tüntetve, valamint lehetőség van online időpontfoglalásra is. Emellett természetesen mobilszámon is hívhatjuk őket.

Az autóklímákkal kapcsolatban is találtam leírást náluk, mivel a férjemnek az a meggyőződése, hogy a mi családi autónkon a klíma tisztítás segíthetne.

A Méta Autószerviz weboldalán az található, hogy náluk a klíma tisztítás és töltés egy széleskörű szolgáltatást jelent. Arról írnak, hogy legtöbbször azért fordulnak hozzájuk az ügyfelek, mert furcsa a szagot éreznek az autóban. Ez egy egyértelmű jele annak, hogy a klímát tisztítani és fertőtleníteni kell. A kellemetlen szag azért van, mert a klíma használata során a kondenzvíz lecsapódik és egy csepptálcában gyűlik össze. Ebben pedig ideális táptalajra találnak a különféle baktériumok. Ez esetben a klíma tisztítás, valamint a fertőtlenítés a megoldás. Ezekhez az eljárásokhoz pedig alapvetően hozzákapcsolódik a pollenszűrő cseréje is, amely a beszűrődő levegőt tisztítja meg.

A Méta Autószerviznél ózonos fertőtlenítőszerrel dolgoznak. Szerencsére a metaautoszerviz.hu-n felhívták a figyelmet arra is, hogy a fertőtlenítés előtt a kocsit alaposan át kell nézni, és minden olyan dolgot ki kell belőle pakolni, ahol a baktériumok, a gombák és a vírusok megtelepedhetnek és szaporodhatnak. Javasolják még továbbá az ózonos fertőtlenítése előtt a pollenszűrő cseréjét is, hisz az egész procedúra mit sem ér, ha a pollenszűrő koszos és büdös marad.

A Méta Autószerviz segítségével egészben bizonyosan megszűnnek az autóklímás problémáink, és úgy érezhetem végre magam vezetés közben is, mint a kedvenc japán teaházamban.