Mint kiderült, a tea délután összehangolható a lánybúcsú szervezéssel

A lakótársam, és én is hatalmas nagy teázók vagyunk, ő pedig lassan már víz helyett is inkább teával oltja a szomját. Azalatt a másfél év alatt, amióta együtt lakunk, egy komplett teagyűjteményt halmoztunk fel. Akármikor utazik bármelyikünk is, mindig hoz magával helyi teakülönlegességet. Tavaly nyáron pár hetet a Kaukázusban tölthettem, ahol nagyon erős a teakultúra. Be is vásároltam a személyes kedvencemből, a bergamottos grúz fekete teából, Azerbajdzsánból pedig egy klasszikus teázó szettet hoztam haza, amihez már igazán csak egy szamovár kellett volna, hogy az igazi kaukázusi hangulatot is visszaadja. Nem is olyan régen sikerült is szereznem egyet, és áthívtam magunkhoz néhány kedves barátot, hogy tea és édességek mellett tervezgethessünk, ugyanis az egyik barátnőnk hamarosan férjhez megy, és minket ért az a megtiszteltetés, hogy megszervezzük a lánybúcsút.

Még a közös tea délutánunk előtt küldték át nekem is a lányok az alábbi hirdetést: Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPRO
Még rá se kattintottam a linkre, már megtetszett az ötlet, mivel nekem nem jutott volna eszembe kirándulós programot szervezni, viszont szerencsére a többi lány kreatívabb volt nálam ezen a téren. A másik dolog, ami már ebben a pár szavas figyelemfelkeltőben megfogott az volt, hogy még 30 fő részére is vállalják a lánybúcsú lebonyolítását, tekintve, hogy mi minimum 20-an lennénk, attól függően, hogy ki hogy tud elszabadulni a jeles hétvégére.

Amint rákattintottam linkre, és kicsit részletesebben beleolvastam a kínálatba láthattam, hogy ez lesz az, amit keresünk: egy jó csajos hétvége vitorláshajózással, balatoni fürdőzéssel, napozással, iszogatással, bulival és wellnesszel, elképesztően kedvező áron.
A legjobb az egészben pedig az, hogy mi magunk dönthetjük el, hogy hova, mennyi időre menjünk. Én például tudom, hogy a hajókirándulás és a vacsora között szeretnék egy kis pihenőt, így arra szavaztam, hogy a 2 órás hajókiránduláson vegyünk részt, amihez a tapasztalt hajóvezetőt a BalatonPRO adja. A kirándulást egy kis iszogatással és lubickolással köthetjük össze, a korlátlan italfogyasztás ugyanis a kirándulás alatt garantálva van. Milyen jól is esne meginni egy finom, behűtött koktélt a Balaton közepén!

A vacsora ezek után egy kikötő melletti étteremben lenne, remek kilátással a Balatonra. És ha jól laktunk, indulhat a siófoki éjszaka. Ingyenes belépésre feljogosító karszalagokat kapunk a szervezőtől siófoki szórakozóhelyekhez, és még kedvezményes italfogyasztást is biztosítanak. Mi kell még? Hajnalig annyi helyre mehetünk táncolni, amennyire csak tudunk, majd másnap, ha nagy nehezen sikerül összekaparni a társaságot, egy reggelivel várnak minket abban az étteremben, ahol előző nap vacsoráztunk. Hogy teljes legyen a kényeztetés, a nap további részét wellnesszel tölthetjük, hogy minden fáradalmat kipihenjünk.

Rossz idő esetén egyéb beltéri programokkal tudnak minket várni, vagy ha ragaszkodunk a vízi programokhoz, a befizetett foglalót is visszakapva lemondhatjuk a foglalásunkat, bár reményeink szerint jó időt fogunk majd ki.
Teázás közben ki is töltöttük az oldalon (Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPRO) található árajánlatkérő adatlapot, és most már nincs más dolgunk, csak hátradőlni, és a balatoni vitorlásokról álmodozva várni a választ.