Barátság – férfi és nő közt, így vett invertert a barátom

Van egy barátom, Armand, még a középiskola óta ismerjük egymást. Ha valaki szokásosan kételkedne a férfi és nő közti barátságban, minket hoznám fel ellenpéldának. Persze, mióta családunk van, ritkábban találkozunk; de havi egy alkalommal azért igyekszünk időt szakítani egymásra. Van egy kedves teaház itt a kerületünkben, ahol mindig szívesen ücsörgöm – itt szoktunk hát általában találkozni.

Akárcsak a férjem, Armand is imád az autókról beszélni; neki, mivel ritkán látom, elnézem. Invertert keres, de nem talál sehol jó áron – kezdte mondandóját a minap. Először fogalmam sem volt, miről beszél, de aztán eszembe jutott, hogy a férjem is vett egyet nemrég, és a bestmarkt.hu webshopjából.

El is mondtam neki, hogy nézze meg ezt a webáruházat, mert itt bőven fog tudni válogatni az inverterek között, ráadásul olyan szempontok szerint keresgél, amik alapján csak akar. Mert tud válogatni gyártó alapján, de megadhatja, hogy milyen bemeneti feszültséggel és teljesítménnyel rendelkezzen az inverter. Ráadásul a férjem nagyon elégedett vele azóta is – bár én azt nem tudom, hogy mi alapján.

Azt is el tudtam mesélni, hogy házhozszállítással is lehet rendelni, ami GLS-es történik, de a csomagpontokra is lehet kérni bármit, amit a BestMarkt-tól rendel. Még a beszélgetésünk alatt rávetette magát a weboldalra, és feltűnt neki, hogy van ám fizikai formában is boltjuk, a IX. kerületben, a Ferenc tér 5 szám alatt, amitől ő konkrétan 10 perc sétára lakik. Nem is értette, hogy eddig, hogy nem vette észre. Nem szállt le ezután sem az oldalról, és nem viccelek, 5 perc alatt meglett a megfelelő inverter: beállította a feszültséget és a teljesítményt, sorba rendezte népszerűség szerint – mert ilyet is lehet – és tádám, kész. Gyorsan meg is rendelte, persze az üzletbe, ahol akár azonnal át is tudta volna venni, mert épp raktáron volt. Az üzlet, a barátom szerencséjére – minden hétköznap este nyolcig van nyitva, így a találkozásunk után hazafelé beugrott, és meg is vette az invertert.

A következő alkalommal pedig vendége vagyok egy ebédre, a férjemmel együtt.